Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-07@06:01:19 GMT

آنچه باید درباره سوختگی بدانید

تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۷۸۹۳۵

آنچه باید درباره سوختگی بدانید

در طول زندگی، همه‌ افراد به نوعی سوختگی را با شدت‌های مختلفی ممکن است تجربه کنند. سوختگی یکی از رایج‌ترین آسیب‌های خانگی، مخصوصا در سنین کودکی است زیرا سوختگی با آسیب شدید پوستی مشخص می‌شود که باعث از بین رفتن سلول‌های پوستی می‌شود. بسته به علت و میزان آسیب، سوختگی در بیشتر افراد می‌تواند بدون عواقب جدی سلامتی بهبود یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش برنا، روزنامه «شهروند» در ادامه نوشت: سوختگی‌های جدی برای جلوگیری از ایجاد عوارض و مرگ‌ومیر، نیاز به مراقبت‌های فوری پزشکی دارد. همیشه مهم است که با اقدامات اولیه هنگام سوختگی آشنا باشید و بدانید ابتدا چه کاری انجام دهید زیرا هر شخصی ممکن است در هر زمانی دچار سوختگی شود.

در این گزارش به ارائه نکاتی در این خصوص پرداخته شده است:

انواع سوختگی‌ها عبارتند از:

۱- سوختگی‌های درجه یک یا سطحی.

۲- سوختگی‌های درجه دوم یا سوختگی‌های نسبی.

۳- سوختگی‌های درجه سوم یا تمام ضخامت.

۴- سوختگی درجه چهارم.

درجه اول

این سوختگی‌ها فقط بخش اپیدرم (بخش اول پوست) را شامل می‌شود و بارزترین علامت آن درد و قرمزی در محل دچار سوختگی است. این سوختگی‌ها به ندرت از لحاظ بالینی نیاز به اقدامات بیمارستانی و درمانی دارند، به استثنای مواردی که آفتاب‌سوختگی بخش وسیعی از بدن را فرا گرفته است و بدن در خطر آسیب کم‌آبی (هیدراتاسیون) قرار گرفته باشد. این وضعیت بویژه در گروه سنی کودکان و افراد سالخورده خطر بیشتری را به همراه دارد. آثاری که از این سوختگی‌ها به جای می‌ماند، معمولا در کمتر از یک هفته درمان خواهد شد.

درجه دوم

در این نوع سوختگی، آسیب‌ها به قسمت‌های اپیدرم و بخش‌های مختلفی از درم (بخش دوم پوست) را شامل می‌شود که ظاهری روشن و مرطوب دارد. این سوختگی به علت سالم‌بودن عصب‌ها در مجاورت بافت‌های آسیب‌دیده، دردناک و همراه با ایجاد تاول است و روند بهبود آن دو تا سه هفته طول می‌کشد. چنانچه مراقبت‌های مناسب برای سوختگی‌های با ضخامت نسبی به درستی و در زمان مناسب انجام نشود، خطر بروز این سوختگی به درجات بالاتر را مهیا می‌کند. یعنی سوختگی درجه دوم یا ضخامت نسبی را به سوختگی‌های با تمام‌ضخامت یا درجه سوم تبدیل می‌کند.

درجه سوم

این سوختگی‎ها ممکن است چندین شکل و ظاهر داشته باشند و معمولا به صورت چرمی‌شکل و خشک به نظر می‌رسند.

درجه چهارم

این سوختگی‌ها نه‌تنها لایه‌های پوست (اپیدرم - درم - هیپودرم) را نابود و تخریب می‌کند، بلکه چربی‌ها، عضلات، استخوان‌ها یا اندام‌های داخلی را نیز درگیر می‌کند.

نحوه تشکیل تاول

یک تاول زمانی رخ می‌دهد که قسمت اپیدرم از درم جدا و این قسمت توسط مایعات اطراف عروق پر شود. بسیاری از مردم فکر می‌کنند که وجود تاول به‌عنوان یک پوشش در زخم عمل می‌کند و مانع از آلودگی آن می‌شود. با این حال پوست تاول‌زده، غیرطبیعی است و نمی‌تواند به عنوان یک سد محافظت‌کننده در قسمت آسیب‌دیده کمک کند. علاوه بر این، حفظ قسمت تاول‌زده، مانع از کارایی و عمل آنتی‌بیوتیک‌های موضعی به صورت مستقیم به قسمت آسیب‌دیده می‌شود. به همین دلیل به محض ورود به بیمارستان باید فرد متخصص تاول را از بدن فرد جدا کند.

به یاد داشته باشیم که تاول‌ها را در محیط خارج از بیمارستان جدا و پاره نکنیم. در صورتی که پاره شدند، با یک پانسمان غیرچسبنده استریل و بزرگ‌تر از محل آسیب‌دیده، آن را بپوشانید تا تاول بهبود یابد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: سوختگی سوختگی ها آسیب دیده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۷۸۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قبل از خرید بهتر است تفاوت تسمه با ورق فولادی را بدانید!

تفاوت تسمه با ورق فولادی برای فعالان حوزه آهن­آلات و صنایع مختلف از اهمیت بالایی برخودار است و شناخت این تفاوت­ها باعث می­شود تا در زمان خرید بهترین مورد را متناسب با نیاز خود انتخاب کنند. تفاوت تسمه فولادی با ورق در نحوه تولید، نحوه کارکرد (تسمه از از قدرت و مقاومت بالاتری برخوردار است)، ابعاد و ضخامت آن است. تسمه و ورق به­عنوان محصولات پرکاربرد در صنایع مختلف شناخته می­شوند که هر کدام ویژگی­ها، جنس و انواع متنوعی دارند که این موارد می­تواند در ایجاد تفاومت میان این 2 محصول موثر باشد.

منظور از تسمه فولادی چیست؟ به همراه ویژگی و انواع آن

تسمه آهنی یا فولادی به صورت نواری است که از طول بالایی برخوردار است و معمولا به حالت ریسمانی یا رشته­ای آن را تولید می­کنند. مواد اولیه­ای که برای ساخت این محصول مورد استفاده قرار می­گیرد شامل ورق سیاه یا گالوانیزه است.

اولین ویژگی تسمه آهنی این بوده که هرچند ضخامت کمی دارد اما از طول بالایی برخودار است که باعث می­شود تا کابردهای متنوعی داشته باشد، ساده­ترین راه برای تولید تسمه فولادی برش ­دادن ورق ­ها در اندازه­های مورد نیاز است.

تسمه ­های فولادی دارای مدل­های مختلفی هستند که از نظر روش تولید با یکدیگر تفاوت دارند و این موضوع در تغییر ویژگی­های محصول نهایی تاثیر دارد. انواع تسمه عبارت­اند از:

تسمه فولادی فابریک: برای تولید این مدل از تسمه­های فولادی از تغییر شکل شمش­ها در کارخانه­هااستفاده می­کنند. تسمه فولادی ماشین­کاری: برای ساخت تسمه­های ماشین­کاری در ابتدا با استفاده از یک گیوتن، ورق برش می­خورد و در نهایت عملیات اتوکشی برای ایجاد ظاهری صاف انجام می­شود. تسمه فولادی نورد: با کمک روش­های نورد سرد و گرم این نوع از تسمه­های فولادی را می­سازند. تسمه فولادی ترانس: از دیگر نمونه­های تسمه مانند ماشینکاری و فابریک برای تولید این مدل استفاده می­کنند و ابعاد دقیقی دارند.

همه این انواع، ضخامت ها و نوع کارایی، و البته ابعاد تسمه می تواند بر قیمت نهایی تسمه فولادی به صورت مستقم تاثیرگذار باشد. از این خاطر می بایست در زمان به این موارد دقت داشت و با توجه به کاربردی که نیاز است، تسمه فولادی را خریداری نمود.

کاربرد تسمه فولادی چیست؟

تسمه­های فولادی در اندازه­ها و کیفیت متفاوتی تولید می­شوند که این مورد می­تواند باعث کاربردهای متنوع این محصول شود و برخی از موارد استفاده به شرح زیر است:

ساخت لوازم خانگی تولید کابل برق و تلفن به­منظور ساخت حفاظ، پله، درب و پنجره و نرده­های فولادی در صنایع خودروسازی ورق فولادی چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

ورق­ها به­عنوان یکی از اولین محصولات ساخته­شده از شمش­های فولادی در نظر گرفته می­شوند. آلیاژها و عناصر متنوعی برای ساخت ورق آهنی مورد استفاده قرار می­گیرد که این مسئله در تعیین ویژگی­های اصلی محصول نهایی، نقش به­سزایی دارد.

از طرفی ورق فولادی از محصولات پرکاربرد در صنایع مختلف به­شمار می­رود که به­صورت مستقیم یا غیر مستقیم در ساخت بسیاری از تولیدات فلزی مورد استفاده قرار می­گیرد.

از ویژگی های ورق فولادی می­توان به تنوع در کاربرد اشاره کرد که به­عنوان مزیت ورق فولادی در نظر گرفته می­شود. شکل­پذیری، قابلیت چکش­خواری، جوشکاری، شکل ظاهری متنوع، سطوح مقاومتی و ضخامت مختلف از دیگر ویژگی­های این محصول است.

انواع ورق فولادی

شناخت انواع ورق فولادی نیز به شما کمک می­کند تا تفاوت تسمه با ورق فولادی را بهتر متوجه شوید. به­طور کلی روش تولید، ایجاد تغییر در ترکیبات و شکل ظاهری باعث می­شود تا انواع مختلفی از این محصول تولید شود که مهم­ترین و پرکاربردترین موارد به شرح زیر است:

ورق سیاه: ازآنجایی­که در زمان تولید ورق با استفاده از روش نورد گرم، سطحی کدر و ناصاف برای این مدل ایجاد می­شود معمولا با نام ورق سیاه معروف بوده و دارای 2 گرید مهم است. ورق گالوانیزه: زمانی که از روش گالوانیزاسیون برای ایجاد یک پوشش محافظ از جنس روی استفاده می­شود، محصول نهایی را ورق گالوانیزه می­گویند که مقاومت در برابر خوردگی مهم­ترین ویژگی آن به­شمار می­رود. ورق روغنی: سطح صاف و صیقلی این مدل باعث می­شود تا با نام ورق روغنی آن را بشناسند که برای تولید چنین محصولی از روش نورد سرد استفاده می­کنند. ورق اسیدشویی: به­منظور حذف لایه اکسیدی بر روی ورق تولیدشده از روش نورد گرم، آنها را وارد مخزن اسید می­کنند تا ورق اسیدشوی تولید شود. ورق رنگی: برای مواردی که ظاهر از اهمیت زیادی برخودار باشد، رویه ورق­های گالوانیزه را با استفاده از لایه رنگ پوشش می­دهند که به آنها ورق رنگی می­گویند. ورق آجدار: سطوعی با برجستگی­های زیاد به­عنوان ورق آجدار شناخته می­شود که از لیزخوردن اجسام جلوگیری می­کند.

وجود انواع مختلف ورق فولادی، که هریک کارایی، ابعاد، ضخامت های مختلفی دارند، می توانند با توجه به ویژگی های خاصی که هریک، در زمینه های خاصی به کار گرفته شوند. از سوی دیگر ضخامت و وزن ورق در انواع مختلف، حرف اول در تخمین قیمت روز ورق در نوع های مختلف را می زند. هر چره وزن و ضخامت ورق بیشتر باشد، به تبع قیمت ان نیز بیشتر خواهد بود. به همین خاطر است که قیمت ورق های فولادی در انواع مختلف با یکدیگر متفاوتند.

کاربرد ورق فولادی در صنایع مختلف

ورق­های فولادی دارای کاربردهای بسیار متنوعی در صنایع مختلف هستند که برخی از موارد استفاده از انواع ورق به شرح زیر است:

ساخت قطعات و بدنه خودروها در صنعت کشتی­سازی تولید مصالح ساختمانی مختلف مانند نبشی، تیرچه و میلگرد برای ساخت تانکرهای بزرگ به­منظور تولید تجهیزات کشاورزی به­کارگیری در ساخت ماشین­آلات سنگین تسمه فولادی با ورق چه تفاوت دارند؟

اولین تفاوت تسمه با ورق فولادی مربوط به نوع کاربرد این محصولات است به این صورت که انواع تسمه­ها معمولا از نظر عرض محدودیت دارند و این مسئله می­تواند باعث شود تا مصارف کمتری داشته باشند.

این در حالی است که انواع مختلف ورق­های فولادی را می­توان به­صورت گسترده مورد استفاده قرار داد، حتی یکی از روش­های تولید تسمه نیز استفاده از ورق به­عنوان ماده اولیه است.

دیگر تفاوت تسمه با ورق فولادی در این است که معمولا تسمه­ها از مقاومت و استحکام بالاتری برخودار هستند و در مواردی که توجهی به عرض محصول نباشد و بخواهید از نمونه­ای با مقاومت بالا استفاده کنید این محصول مناسب­تر خواهد بود.

کدام ارزان تر اند؟ تسمه فولادی یا ورق فلزی؟

در مقایسه بین قیمت ورق آهنی با تسمه باید به معیارهای مختلفی توجه کرد به این صورت که ضخامت، کیفیت و برند سازنده می­تواند روی هزینه نهایی هر کدام از این محصولات تاثیر داشته باشد.

از همین رو هرچه ضخامت یکی از انواع ورق یا تسمه بیشتر باشد می­توان انتظار داشت که قیمت نیز افزایش پیدا کند، البته باید این را هم در نظر داشت که معمولا قیمت ورق سیاه به­عنوان یک محصول اولیه در مقایسه با دیگر تولیدات فولادی کمتر است.

و در آخر باید گفت

در رابطه با تفاوت تسمه با ورق فولادی باید به نوع کاربرد این محصولات توجه کرد که با توجه به اینکه عرض انواع مختلف تسمه در مقایسه با ورق­ها کمتر است، به­طور معمول دامنه کاربرد محدودتری دارند. تسمه به صورت برش هایی صاف و یکسان است که روی ورق شکل داده می شود. این محصول به دسته های مختلفی تقسیم می شود که مهم ترین و پر کاربرد ترین آن ها نوع آهنی است. ورق از فلزات آهنی و غیر آهنی مانند فولادهای ضد زنگ، فولاد ساختمانی یا آلیاژهایی مثل برنج، مس، آلومینیوم و غیره ساخته می شود 

انواع تسمه­های فولادی شامل فابریک، نورد، ماشینکاری و ترانس است، از طرفی ورق­های آهنی در دسته­هایی همچون آجدار، سیاه، روغنی، گالوانیزه، اسیدشویی و رنگی قرار می­گیرند.

منبع: https://ahanmelal.com/blog/tafavot-tasme-va-varegh

 

دیگر خبرها

  • علائم خاموش استرس را بدانید
  • قبل از خرید بهتر است تفاوت تسمه با ورق فولادی را بدانید!
  • هر آنچه باید درباره ویژگی My Week در Google Photos بدانید
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران شد
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران است
  • برگزاری دوازدهمین کنگره کشوری سوختگی
  • هر آنچه که باید در مورد استفاده از «وازلین» بدانید
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • ترمیم سریع سوختگی با بانداژ ساخته‌شده از سیب، ذرت و سویا!
  • هر آنچه از سیستم VRF باید بدانید