Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر پیتر مرنکوف، متخصص پوست در روسیه اعلام کرد که گذاشتن ماست و روغن روی ناحیه سوخته پوست اشتباه است.

این متخصص روس توضیح داد افرادی که دچار آفتاب سوختگی می‌شوند اغلب از این آسیب غفلت می‌کنند، اما برای جلوگیری از عوارض آن لازم است فوراً درمان ناحیه آسیب دیده آغاز شود.

 علائمی که نشان دهنده آفتاب سوختگی هستند عبارتند از:

- پوست داغ می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


- قرمزی پوست و هنگام فشار دادن روی ناحیه سوخته، یک لکه سفید روی پوست باقی می‌ماند.
- لمس محل آفتاب سوخته، دردناک و ناراحت کننده است.
- احساس اینکه محل آسیب دیده می‌سوزد.
- ظهور تاول روی پوست؛ بنابراین در صورت بروز هر یک از این علائم باید سریعاً به مکان سایه رفته و پوشش سرد روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید یا آن را با آب سرد بشویید و برای جلوگیری از عفونت ترجیحاً از دارو‌های مسکن استفاده کنید.

مرنکوف می‌افزاید: قرار دادن لبنیات، روغن نباتی، ژله نفتی، گلیسیرین یا هر چیزی که حاوی چربی باشد بر روی ناحیه آسیب دیده اکیدا ممنوع است، زیراین کار مانع از تخلیه گرمای پوست می‌شود و این منجر به عفونت خواهد شد.

او می‌گوید: «اسیدی بودن لبنیات روی پوست آسیب‌دیده تأثیر می‌گذارد، به‌ویژه اگر در نظر بگیریم که این مواد معمولاً به مکمل‌های غذایی اضافه می‌شوند. بزرگ‌ترین بدشانسی این است که برخی از مبتلایان با این اعتقاد که دوش گرفتن برنزه شدن پوست را «از بین می‌برد»، دوش آب گرم می‌گیرند، اما در واقع این کار سلامتی آن‌ها را بدتر می‌کنند و باعث تورم بافت نرم می‌شود.

این متخصص روس گفت: استفاده از محلول‌های حاوی الکل نیز برای درمان این سوختگی‌ها ممنوع است، زیرا باعث خشکی پوست و تشدید وضعیت آن می‌شود. همچنین شستن این ناحیه با صابون و زدن کرم‌های روغنی روی آن توصیه نمی‌شود.

مرنکوف توصیه کرد که ناحیه آسیب دیده باید با استفاده از گاز و پوشیدن لباس‌های سبک و گشاد از بافت طبیعی محافظت شود و بعداً می‌توان آن را با پماد طبی برای تسریع بهبودی درمان کرد.

وی گفت: برای جلوگیری از آفتاب سوختگی توصیه می‌شود بین ساعات ۱۲ تا ۱۶ در محیط باز قرار نگیریم، زیرا در این ساعات سطح اشعه ماورای بنفش خورشید افزایش می‌یابد.

منبع: ریانووستی

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: درمان آفتاب سوختگی پوست سوخته پماد سوختگی ناحیه آسیب دیده آفتاب سوختگی روی ناحیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۲۹۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران است

رامیار فرزان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: تاکنون ۳۶۱ مقاله در این کنگره دریافت شده که ۱۷۸ مقاله تایید، ۴۸ مقاله برای ارایه شفاهی و ۱۳۰ پوستر نیز در آن پذیرفته شده است.

وی با بیان اینکه سوخگی یک بیماری بسیار شایع است و افراد زیادی درگیر آن می‌شوند، افزود: توده‌ای از مردم با سوختگی درگیر هستند در حالیکه ۹۰ تا ۹۵ درصد سوختگی‌ها قابل پیشگیری اند.

رئیس دوازدهمین کنگره ملی سوختگی با بیان اینکه این کنگره در دوم و سوم خردادماه امسال به میزبانی رشت برگزار می‌شود، گفت: تمامی مقدمات لازم برای برگزاری این کنگره با مشارکت بخش خصوصی و نخبگان علمی اعم از متخصصان، پرستاران و پیراپزشکان انجام خواهد شد.

محمد طلوعی، فوق تخصص جراحی پلاستیک، ترمیمی و سوختگی و دبیر علمی دوازدهمین کنگره ملی سوختگی نیز در این نشست با بیان اینکه سالانه ۱۸۰ هزار مورد سوختگی در دنیا رقم می‌خورد، اظهار کرد: آمار سوختگی‌ها در کشور‌های توسعه نیافته بیشتر است.

وی با اذعان به اینکه دلیل بسیاری از سوختگی‌ها به دلیل فقدان زیرساخت‌های مناسب گرمایشی است، افزود: کشور‌های توسعه نیافته ۲۰ برابر کشور‌های توسعه یافته دچار سوختگی می‌شوند.

به گفته دبیر علمی دوازدهمین کنگره ملی سوختگی، اصلاح مصرف به ویژه در گاز، سوخت و دمای آب مصرفی می‌توان در کاهش سوختگی‌ها موثر شود.
دکتر طلوعی با اعلام اینکه در بیمارسان ولایت رشت به عنوان قطب درمان سوختگی، سالانه ۵۰۰ مورد سوختگی داریم، خاطرنشان کرد: چهار برابر این بیماران با مراجعه به مرکز سوانح و سوختگی ولایت به صورت سرپایی درمان می‌شوند.

وی با اشاره به طولانی بودن و تحمیل هزینه‌های مالی و روانی ناشی از سوختگی، خاطرنشان کرد: فرد سوخته تا سال‌ها تحت تاثیر قرار میگیرد و متحمل هزینه‌های روانی، اجتماعی و مالی می‌شود.
دبیر علمی دوازدهمین کنگره ملی سوختگی با بیان اینکه مردان بیشتر از بانوان درگیر سوختگی می‌شوند، گفت: بیشترین سنین سوختگی بین ۱۰ تا ۴۰ است و عمده و شایع‌ترین دلیل سوختگی‌ها نیز شعله‌ها هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • توزیع اقلام امدادی میان عشایر آسیب‌دیده از بارش باران در چهارمحال و بختیاری
  • بازدید معاونان بنیاد مسکن از منطقه آسیب دیده امامزاده ابراهیم(ع)
  • خسارت سیل و تگرگ به مزارع کازرون
  • تعمیر و تعویض لوله‌های آب آشامیدنی روستای مرزانک
  • پرداخت تسهیلات و تجهیزات حمایتی به خانوارهای آسیب دیده شفتی
  • خسارت ۸۹ میلیارد تومانی طوفان به زیرساخت‌های برق هرمزگان
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران شد
  • آغاز نقشه برداری واحدهای آسیب دیده از حریق امامزاده ابراهیم
  • رشت میزبان دوازدهمین کنگره ملی سوختگی ایران است
  • توزیع اقلام اساسی بین ۱۳۴ خانوار آسیب دیده در امامزاده ابراهیم